Telefoonnummer – 050 211 01 81

50% korting op vervolgdagen                                     Beste service

Openingstijden – Ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00

Lens huren

Ben jij op zoek naar een lens om te huren? Bear Cinema Rentals beschikt over een ruim assortiment aan cameralenzen. Voor zowel amateur als professionele videografen en fotografen beschikken wij over het juiste materiaal. Zo kan iedereen voor elke opdracht de mooiste beelden schieten!

Wij beschikken over een zeer ruime voorraad aan lenzen en andere film benodigdheden. Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje in onze webshop en kies de lens die je bij Bear Cinema Rentals kunt huren!

Camera lens huren

Lenzen zijn de duurste onderdelen van camera’s. Zo heeft Canon ooit de Canon EF 1200MM ontworpen, die verkocht is voor ruim €120.000! Dit is een extreem voorbeeld, maar over het algemeen zijn lenzen uiterst prijzig. Daarom kan het verstandig zijn om een lens te huren. Zo heb je voor een korte periode een mooie lens tot je beschikking, voor slechts een fractie van de aankoopprijs. Ons aanbod bestaat onder andere uit: fotolenzen, cine lenzen, zoom lenzen en prime lenzen.

Wil je een camera lens huren voor een middag of voor een aantal dagen? Bij Bear Cinema Rentals ben je aan het juiste adres. Voor meerdere dagen rekenen wij altijd een korting van 50%. Huren voor langer dan een week is ook geen probleem bij ons, neem daarvoor wel altijd even contact met ons op!

Lens huren voor elke opdracht

Er is een aspect die professionele- en amateurvideografen en fotografen met elkaar gemeen hebben: ze hebben allemaal een goede lens nodig. Bij Bear Cinema Rentals leveren wij lenzen voor elke gebruiker. Met het huren van onze lenzen wordt het voor iedereen mogelijk om de hoogste kwaliteit beelden te schieten!

Weet je niet zeker welke lens past bij jouw wensen? Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar voor een passend advies over wat voor lens jij het beste kunt huren. Ook voor andere vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

Als je aan het werk gaat voor een video dan wil je natuurlijk dat alles professioneel verzorgd is. Dan heb je naast een cine lens nog andere benodigdheden nodig. Neem daarom ook eens een kijkje bij ons licht aanbod! Wij verhuren allerlei soorten professionele verlichting, zodat jouw set zo mooi mogelijk is belicht en je het beste resultaat behaalt.

Ruim assortiment en accessoires

Bear Cinema Rentals beschikt over een ruim assortiment aan lenzen en accessoires. Bij ons kun je terecht voor veel meer dan alleen het huren van camera lenzen. Wij verhuren bijvoorbeeld ook camera’s! Met een camera en passende lens ben je gegarandeerd van het mooiste beeldmateriaal, voor zowel video- als fotografie.

Ook hebben wij een ruim assortiment aan camera accessoires. Zo kun je dus in een keer al je benodigdheden huren op één plek, zodat je zeker weet dat alles goed werkt. Er is namelijk niks vervelender dan een camera die niet op je statief past of die niet perfect samenwerkt met je lens.

Waar moet ik rekening mee houden?

Als je een lens gaat gebruiken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

  • Hoe lager het getal bij de lens, hoe groter de beeldhoek is. Hoe hoger het getal, hoe verder je kunt inzoomen.
  • Het is belangrijk om goed te plannen waar je de lens voor nodig hebt, voordat je hem huurt. Hierdoor weet je welke functie de lens moet hebben en hoe lang je deze moet huren.
  • Hoe groter de sensor van een camera hoe wijder de beeldhoek zal zijn. Een 18mm lens op een fullframe sensor geeft een wijder beeld dan dezelfde lens op een APS-C sensor.
  • Welke lens vatting is geschikt voor mijn camera? Met adapters is er tegenwoordig heel veel mogelijk.


Benieuwd welke lens jij het beste kunt huren? Neem contact met onze specialisten op. Zij kunnen jou altijd helpen met het maken van de juiste keuze.

Wat voor lens kan ik het beste huren?

Er zijn veel verschillende soorten lenzen die je voor verschillende doeleinden kunt huren. Het belangrijkste is om te bepalen voor wat voor soort opname de lens gebruikt gaat worden. Als je op verre afstand gaat filmen, kun je het best voor een telelens gaan van bijvoorbeeld 70-200mm.

Ga je de lens gebruiken voor portretfotografie? Dan kan je het beste gaan voor een lens met een brandpunt rond de 50 mm. Verder kun je voor donkere situaties het beste een lens gebruiken met een groot maximaal diafragma voor meer lichtinval, zoals f/1.2 of f/1.8.

Daarnaast kun je de keuze nog maken tussen een zoom- of primelens. Zoomlenzen zijn erg veelzijdig, waardoor je ze kunt gebruiken voor veel verschillende toepassingen. Primelenzen zoomen niet, wat ze lichtsterk maakt. Hierdoor zijn ze enkel gericht op 1 brandpunt, waardoor ze een hele hoge beeldkwaliteit hebben.

De beste lenzen huur je bij Bear Cinema Rentals

Om lenzen te huren van de hoogste kwaliteit en van de beste merken ben je bij Bear Cinema Rentals op de juiste plek. Wij verhuren allerlei verschillende soorten lenzen, waardoor je gegarandeerd een exemplaar vindt dat exact past bij jouw wensen. Bij ons kun je, behalve van ons ruime assortiment, nog uitgaan van een aantal andere voordelen:

  • 50% korting op vervolgdagen;
  • De beste service;
  • Last-minute levering apparatuur;
  • Bekend bij ons? Wij hebben relatiekorting, waardoor je nog voordeliger kunt huren;
  • Ook buiten openingstijden telefonisch bereikbaar.


Bear Cinema Rentals kan jou compleet ontzorgen op het gebied van lenzen en al het materiaal wat je nodig hebt voor een filmopdracht. Neem een kijkje op onze website om te kijken wat voor lenzen je allemaal bij ons kunt huren!